imgonline-com-ua-Resize-anHYB75JLiУкраїнська мова – мати єдності,
батько громадянства й сторож держави

Мова дала змогу людству збудувати величну цивілізацію. Слово лежить в основі спілкування, спільної роботи і будівництва.
Рідна мова і писемність – це основа у становленні кожного народу і нації. Українська мова і писемність допомагала нам століттями берегти свою самобутність, передавати знання, пам'ятати про те, ким ми є.

Ми пишаємося українською мовою древньою і водночас сучасною, мелодійною та рішучою, мовою мистецтва і науки. Мовою правди і мудрості.
Ми горді нашою тисячолітньою традицією писемності, що сягає часів Київської Русі.
Ми згадуємо твори Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Василя Стуса і багатьох інших. Ми згадуємо тисячі тих, хто щодня захищав право українців бути собою. Завдяки мові ми були і є собою, українцями.
Сьогодні, у своїй незалежній державі, маємо відновлювати і розвивати свою рідну мову. Маємо долати століття чужинського панування, яке намагалося стерти українську з публічного життя, бо наша мова і наша писемність – це часточка нашої душі.
Тож говорімо, читаймо, думаймо і творімо українською! Навчаймо рідної мови наших дітей! Допомагаймо друзям і знайомим! Робімо українську мову модною і популярною!
Кожен, говорячи українською, наближає Перемогу!
З цієї нагоди в МОКВИНСЬКОМУ ЛІЦЕЇ було проведено ряд заходів: мовознавчий турнір «Я подолаю тебе, враже, рідним словом!», вікторину «О мово рідна, що без тебе я?», виготовлення буклетів «Цікаві факти про українську мову», квест-гру «Мова наша – серце наше».

Більше фото

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Join Us Facebook

Наше відео

Кабінет психологічної служби

obg 210

123

ndgl 116111

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:

      
     

ДЛЯ СПІВПРАЦІ:

Для співпраці та зв'язку з нами на сайті Ви маєте декілька можливостей:

       КОНТАКТНА ФОРМА
   - ГОСТЬОВА КНИГА
   - ФОРУМ

Пишіть нам.

Ми будемо дуже вдячні за Ваші поради та зауваження.