imgonline-com-ua-Resize-0qEjlgDZn0jlYUУ селі Моквин Березнівської громади відкрили меморіальну дошку полеглому у війні з росією Роману Харчуку

3 травня 2023 року на території Моквинського ліцею Березнівської громади відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки захиснику України Роману Харчуку, який загинув 23 липня 2022 року виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Берестове Донецької області, захищаючи територіальну цілісність України.

Харчук Роман Миколайович з 1992 року по 2001 рік навчався у у цьому навчальному закладі. З 2001 року він продовжив навчання у Млинівському державному ветеринарному технікумі, а з 2007 року по 2019 рік - працював у Березнівській районній ветеринарній лікарні.

Із початком військової агресії російської федерації проти України, 26 лютого 2022 року, Роман розпочав військову службу в роті охорони першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а 9 травня 2022 року був направлений до військової частини Збройних Сил України міста Володимир-Волинський, залишивши вдома трьох юних донечок і молоду дружину.

З 15 липня по 23 липня 2022 року брав участь у заходах, необхідних для оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, перебуваючи в Харківській, Донецькій областях. Служив у стрілецькому батальйоні військової частини А 1008.

До присутніх зі словом звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук та представник першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Прядун.

Почесне право відкрити меморіальну дошку воїну Харчуку Роману Миколайовичу, який загинув при виконанні обов'язку перед Батьківщиною, надано близьким родичам героя - матері Харчук Ніні Василівні та дружині Харчук Наталії Петрівні.

Освятив меморіальну дошку настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Православної Церкви України міста Березне, військовий капелан Назарій Момотюк.

Рідні та близькі люди нашого Героя, міський голова Руслан Пилипчук, небайдужі жителі села Моквин поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували хвилиною мовчання його пам'ять.

На завершення заходу, як і на його початку, пролунав Державний Гімн України.

Похований Роман 27 липня 2022 року у рідному селі Моквин.

Більше фото

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Join Us Facebook

Наше відео

Кабінет психологічної служби

obg 210

123

ndgl 116111

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ:

      
     

ДЛЯ СПІВПРАЦІ:

Для співпраці та зв'язку з нами на сайті Ви маєте декілька можливостей:

       КОНТАКТНА ФОРМА
   - ГОСТЬОВА КНИГА
   - ФОРУМ

Пишіть нам.

Ми будемо дуже вдячні за Ваші поради та зауваження.